

## Resiliency Workshop Agenda

**Goal:** A workshop to bring together local, regional, and provincial stakeholders, to facilitate communication and understanding of disaster risk reduction. Participants will learn about resiliency and emergency preparedness tools/resources and best practices, as well as engage in regional dialogue and table-top exercise.

## **Preliminary Agenda:**

Item	Time/Duration	Description
1	6 p.m.	Welcome / Roundtable introductions
	10 minutes	Workshop goals
2	6:10 p.m.	Introduction: Sendai Framework (UN) and National Platform –
	5 minutes	Resilient Communities Working Group (Canada)
3	6:15 p.m.	Overview of Resiliency Initiatives (AMANB), Tools and Resources available
	15 minutes	to NB Municipalities
4	6:30 p.m.	Speakers: to be confirmed for each workshop e.g. invited: Minister, ADM,
	20 minutes	NB EMO Director, Red Cross, Roundtable update (DPS), or CC Adaptation
		(DELG). Alternative: More time at end to discuss regional approaches.
5	6:50 p.m.	REMC dialogue: adopting CSA standard (approaches); review of roles
	30 minutes	Q&A
6	7:20 p.m.	Introduction to Table Top exercise
	10 minutes	
7	7:30 p.m.	Table Top – resiliency planning exercise using regional / local maps (Identify
	30 minutes	hazards, vulnerabilities, resiliency / DRR aspects – discuss) – develop 2 or 3
		recommendations
8	8 p.m.	Share results in plenary
	10 minutes	
9	8:10 to 8:30 p.m.	Close. Feedback/Evaluation. Networking Time

## **Workshop Locations and Dates:**

•	Salisbury	January 19
•	Miramichi	January 25
•	Bathurst	January 26
•	Fredericton	February 1
•	Edmundston	February 8
•	St George	February 15